THE TRADITIONALIST

Dünya Genelinde Geleneksel Tırmanış Keşfi

ŞİMDİ İZLE

Daha fazlasını keşfet

Jacopo Larcher, İtalya'nın Cadarese kentinde uzun yıllar süren 'Tribe' projesinin zirvesine ulaşırken,
tırmanış dünyası bunu fark etti.

Yıl 2019'du ve Jacopo uzun zamandan beri
dünyanın en iyi çok yönlü kaya tırmanışçıları arasında olduğunu kanıtlamıştı.
Tribe'daki başarılı ilk tırmanışı, 9a+'ya kadarki tırmanışları ve tehlikeli E11 geleneksel rotalarını da içeren çok sayıda zorlu ve büyük tırmanış duvarları, spor ve geleneksel tırmanışları takip etmişti.

alt

JACOPO LARCHER

Geleneksel / Kaya Tırmanışçısı
JACOPO'NUN HİKAYESİ

Tribe'a yükselişinin ardından Jacopo, rota için sabit bir eğim önermeyi reddetti; Bu tırmanışa harcadığı tüm emeği, zamanı ve duyguları basit bir rakamla özetlemeye çalışmaktan çekiniyordu.

Tırmanış topluluğu, bunun bugüne kadarki en zor tırmanışı olduğunu ima ederek, genel olarak Tribe'ın aslında dünyadaki "en zor" geleneksel rota olduğunu belirtti.

Jacopo bunun ne anlama geldiğinden tam olarak emin değildi, ama Tribe'a tırmanma sürecinde öğrendiklerinden cevabın bu kadar basit olmadığını biliyordu.

alt

Tanınmış film yapımcısı Andrea Cossu'nun bu yeni 3 bölümlük serisinde, Jacopo'nun Avrupa'dan Amerika'ya ve Birleşik Krallık'a seyahat ederek geleneksel tırmanışı bir sanat formu şeklinde sunduğu, çeşitli toplulukları,kültürleri ve daha fazlasını içeren daha derin bir anlayış kazanmak için yaptığı seyahati takip ediyoruz.Zorlu geleneksel tırmanış'ın gerçekte ne anlama geldiğini ve işler zorlaştığında notların gerçekten önemli olup olmadığını keşfediyoruz.

BÖLÜM 1

Amerika Birleşik Devletleri

Jacopo'nun ilk durağı Yosemite, Kaliforniya'dır..

Jacopo, son on yılda vadiyi birçok kez ziyaret etti, ancak genellikle büyük duvar hedefine odaklandı.

Bu sefer, bölgenin en ikonik klasik rotalarından bazılarını örnekleyip, en zorlu rotalarından birini deneyerek geleneksel kültürü ve tarihi deneyimlemeye odaklanmış bakış açısıyla geri dönüyor.

“Sanırım Yosemite, tırmanışın Mekke'si. Burası her tırmanışçının hayalini kurduğu türden bir yer.”
BÖLÜM 2

Birleşik Krallık

İkinci bölümümüzde Jacopo, Geleksel Tırmanış'ın doğduğu yere gidiyor.

Birleşik Krallık'ta gelenek, ahlak ve zengin bir tarihle dolu başka bir kültür buluyor. Jacopo, kısa ziyaretinde farklı kaya türlerine ve farklı tarzdaki rotalara tırmanarak mümkün olduğu kadar çok çeşitliliğin tadını çıkarmaya çalışıyor..

Yosemite çatlaklarına güçlü ama nispeten güvenli bir tırmanıştan uzak olan Jacopo, Peak District'in en tehlikeli ve zihinsel açıdan zorlayıcı klasiklerinden birinin psikolojik mücadelesiyle karşı karşıya kaldığında nasıl bir başarı elde edecek?

“Birleşik Krallık'taki tırmanış tamamen farklı. Temelde hiçbir şeyi bölümlememeye çalışmaları gerçekten harika. Bu yüzden kendinizi gerçekten kayanın size sunduğu şeylere uyarlamanız gerekiyor.".”
BÖLÜM 3

Avrupa
Ana Kıtası

Son olarak, Jacopo için her şeyin başladığı Avrupa ana kıtasına geri döndük..

Bizi en sevdiği yerlerden bazılarına götürüyor ve Jacopo bölgenin en zor rotalarından bazılarını, bazı yeni ilk çıkışları ve bazı zorlu retro gelenekleri tekrarlarken biz de onu takip ediyoruz.

Her üç bölümdeki deneyimlerini özetleyen Jacopo, Avrupa Geleneksel Tırmanışı'nın parlak geleceği ve bunun kendisi için ne anlama geldiğine dair bakış açısını aktarıyor.

“Burada Avrupa'da, diğer ülkelerden farklı etkiler taşıyan farklı tarzlar ve etik değerlerin çılgın bir karışımı var. Her nasılsa Gelenekselliğin burada hâlâ genç bir hareket olması güzel ve bu da yaratıcılığa çok fazla alan bırakıyor”.